De laatste ansichtkaart van Het Kousenhuisje met W. Janssen-Peelen aan het werk in de tuin voor de boerderij. De ansichtkaart is uitgegeven door Sig. magazijn v.d. Berg in de jaren 80 van de vorige eeuw.
Een aquarel van Marjon de Wit uit 1986. Marjon de Wit werd in 1926 in Blaricum geboren en woonde in Wolfheze. Zij schilderde bij voorkeur in Bretagne en Zuid-Engeland. In 1990 was er een overzichtstentoonstelling van haar werk in het ontmoetingscentrum Neder Veluwe in Wolfheze. Aquarel, 50 x 40 cm. Part. collectie.
Een tekening uit 1986 van Linda van de Hout uit Wolfheze.
Een foto van de boerderij uit de collectie van Corrie Janssen van januari 1986.
Foto van een zomerse namiddag waarop de koeien rustig de veestal inlopen om gemolken te worden. De koeien wisten door het bos prima de weg te vinden vanaf de weilanden, zoals het Knollenkamp en het Heuveltje, naar de boerderij.
In de zomer van 1985 klimt Gerard Janssen hoog in een boom en maakt deze foto van de boerderij. Het houtwerk van de boerderij was net geschilderd.
Een zonnige Koninginnedag in 1985.
Winter op Laag Wolfheze, begin jaren 80 van de vorige eeuw. Foto van Wilfred Klaassen.
Het Kousenhuisje in de sneeuw. Een foto van Ulbe Anema uit Wolfheze van februari 1981. De afbeelding, waarmee de fotograaf destijds een fotowedstrijd heeft gewonnen, was ook jarenlang te zien in het dorpshuis 'De Burcht' in Wolfheze.
Een tekening uit 1980 van David Heijgelaar.
Het Kousenhuisje medio 1980, collectie Heemkunde Renkum.
De melkbussen van boer Janssen (nummer 2548) worden gekoeld in de Wolfhezerbeek bij Het Kousenhuisje, in afwachting van transport naar de Vecomi melkfabriek in Arnhem. Een foto genomen door Frits Oortgijs (jr.) medio de jaren 70 van de vorige eeuw.
Frits C. Oortgijs uit Wolfheze schildert in 1972 Het Kousenhuisje. Net zo kleurrijk als zijn schilderijen was de schilder zelf ook. Oortgijs was kapper in Wolfheze, hij zat in het verzet tijdens de 2e wereldoorlog en na de oorlog maakte hij bommen onschadelijk voor de opruimingsdienst. Later was hij regelmatig te vinden op Laag Wolfheze om de bomen te schilderen.
Een kleurenkaart van Het Kousenhuisje, uitgegeven door C. van Silfhout, Wolfheze medio 1970. De kleuren zijn later ingetekend. Helaas is voor het dak de verkeerde kleur gekozen.
De eerste ‘kleuren’ ansichtkaart van Het Kousenhuisje. De kaart is uitgegeven door sig. magazijn L. vd Berg, Wolfheze. De kaart is een herdruk en is pas later ingekleurd. Kijkend naar de gekozen kleuren van de boerderij, is het meer een ‘art-impression’ dan de werkelijkheid.
Het Kousenhuisje in de jaren 70 van de vorige eeuw met TV antenne! Hoewel de ontvangst in het dal soms te wensen overliet.
Foto van Harry Smit uit de jaren 70 van de vorige eeuw.

De boerderij met de kapschuur in de jaren 70 en de Simca 1300 van Bé Janssen, geparkeerd voor de veeschuur. Foto van Harry Smit.

De boerderij Het Kousenhuisje op een ansichtkaart met een poststempel uit 1967. Deze kaart is uitgegeven door Th. Lodewijk. Lodewijk had een manufacturenwinkel in Wolfheze op de Tweesprong.
Het Kousenhuisje afgebeeld als boswachterswoning in Heelsum. Een kaart uit de jaren 50 van de vorige eeuw uitgegeven door Ludwich, een bakker uit Heelsum. Gezien de grazende koeien in de wei, in deze periode al bewoond door de familie Janssen.
Een foto uit het archief van Stichting voor Heemkunde in de gemeente Renkum. De boerderij in de zomer van 1957, met een hooiwagen achter de boerderij.
Een minder bekende ansichtkaart uit de beginjaren 50 van de vorige eeuw, uitgegeven door Boekhandel C. van Silfhout & Zn, Wolfheze.
Het Kousenhuisje voor het eerst op een ansichtkaart als boerderij met koeien in de wei. Dit is een veel verstuurde ansichtkaart vanaf 1952. Zo te zien is de melk al opgehaald want er staan geen melkbussen in de beek. Deze kaart is uitgegeven door Emdeeha, Oosterbeek. Emdeeha staat voor M. de Hond, de uitgever uit Oosterbeek.
Het Kousenhuisje medio 1940-1945 als tweegezinswoning. Zie de 2 voordeuren aan de linker- en rechterzijde. Familie Gerritsen woonde aan de rechterzijde. Opvallend zijn ook de waswringer en de waterpomp voor het huis.
Jans en Dick Roozeboom met dochter Geeske poserend voor Het Kousenhuisje. (Foto met dank aan Geeske Meurs-Roozeboom)
Trouwfoto van Jans Gerritsen en Dick Roozeboom. Zij hebben tot 1950 op het Kousenhuisje gewoond. (Foto met dank aan Geeske Meurs-Roozeboom)
Deze kaart van boekhandel S.B. de Jong uit Heelsum heeft een poststempel uit 1944. Het jaar van de Slag om Arnhem en het jaar waarin Willemina Gerritsen-Wisgerhof komt te overlijden. Zij waste de kousen van de Stichting vanaf 1917.
Een bekende ansicht met de nog bekendere kousen van de Stichting, opgehangen aan de bonenstokken na een wasbeurt door Mina Gerritsen. De ansichtkaart is uitgegeven door C. van Silfhout & Zn, Wolfheze en werd verzonden vanaf 1942. Op deze kaart is de watertoren van de Stichting is goed te zien aan de horizon.
Familie Gerritsen poseert voor Het Kousenhuisje ter gelegenheid van het 25 jarig huwelijk (?) in 1942 van Willemina (Mina) en Willem Gerritsen (zittend). Van links naar rechts staan; onbekend persoon, dochter Jans, dochter Mina (Mies), Mijndert Derksen, Joop (Johan) Teunissen, dochter Bertha en Ben Oonk. (Foto met dank aan Geeske Meurs-Roozeboom)
Een minder bekende kaart van Het Kousenhuisje, ook weer met de kousen. Op deze kaart een mooi zicht op de heide, rondom de woning.  Deze kaart is uitgegeven door Wed. E.J. Snellen, Wolfheze en heeft een poststempel uit 1941. Dit is de eerste ansichtkaart waarop Laag Wolfheze, Het Kousenhuisje wordt genoemd. Weduwe Snellen had een kruidenierszaak aan de Wolfhezerweg.
Willem Gerritsen (links) was vanaf 1930 werkzaam als varkensboer op de Stichting Wolfheze en woonde samen met zijn vrouw Mina en drie dochters; Jans, Bertha en Mies op Laag Wolfheze. Zijn vrouw Mina waste de kousen van de patiënten van de Stichting Wolfheze.
Laag Wolfheze op een ansichtkaart met een poststempel uit 1939. Op deze kaart is de moestuin van bewoner Willem Gerritsen goed te zien, op de kleine foto is hij in zijn moestuin aan het werk. Rechts hangen de sokken te drogen. Een uitgave van E.H.J. Bongaards.
Laag Wolfheze, gezien vanuit de Knollenkamp in 1938. De herkomst van deze foto is onbekend. Op de achterkant staat 'Sokkenhuisje' geschreven.
In 1938 verschijnt in het weekblad ‘Gelderland in woord en beeld’ een artikel over de mooie omgeving van Laag Wolfheze met foto’s van de woning (weer met kousen, rechts nog net zichtbaar) en enkele bewoners. Op deze foto Jan Maassen met 2 kinderen. Die staan rechts naast het huis. Let ook op het smalle bruggetje over de Wolfhezerbeek.
Jan Maassen met zijn kinderen Peter (rechts) en Truus aan de wandel op Laag Wolfheze. Jan Maassen was tuinman op de Stichting Wolfheze waar hij 50 jaar in dienst is geweest.
Een zeldzame fotokaart van Laag Wolfheze met witte rook uit de schoorsteen. Deze ansichtkaart is niet verzonden. Op de achterzijde is wel het volgende geschreven ‘Morgens 6.14 over Utrecht, 11.50 uit Ede, 12.39 uit Arnhem’. Uit de tijd dat treinen langzaam maar nog wel op tijd reden.
Laag Wolfheze vanuit de Wodanseiken. Een tekening van Xeno Münninghoff uit 1930.
Laag Wolfheze op een schilderij van Xeno Münninghoff uit de jaren 20 - 30 van de vorige eeuw. Een schilderij met mooie frisse kleuren dat eind 2013 is geveild bij Derksen Veilingbedrijf in Arnhem.
Een litho van Laag Wolfhezen van Xeno Münninghoff (1873-1944).
Joop Teunissen, gefotografeerd voor zijn woning aan de Lawijckerhof te Wolfheze. Joop kwam in 1903 met zijn ouders te wonen op Laag Wolfheze, hij is dan 1 jaar. Zijn vader Jan komt te overlijden wanneer Joop 7 jaar is. Zijn vader was bosarbeider in dienst van de familie Van Heutsz (Villa Hoog Doorwerth). Foto met dank aan Janneke van Dijk.
Waarschijnlijk één van de oudste ansichtkaarten (medio 1920) van Laag Wolfheze omdat er nog geen voordeur aan de linkerkant (vanuit voorzijde gezien) van het huis zit. Let op de schuur en kippenhok aan de linkerkant en de bonenstaken rechts. In deze periode woonde weduwe Mina Teunissen met haar kinderen op Laag Wolfheze.
De uitgever van de kaart is onbekend, waarschijnlijk is de kaart van medio 1915.
Boerderij Laag Wolfheze op de oudste ansichtkaart van de boerderij uit ongeveer 1910. Toen een tweegezinswoning voor de bosarbeiders van Van Heutsz. Let op de stal die naast het huis staat. Er ligt ook een kleine akker bij de boerderij. Een uitgave van La Rivière & Voorhoeve, no. 8425.
Klein Wolfheze (verso) door Charles Dankmeijer (1861-1923)
olieverf op doek (1896-1898)
34 x 42 cm, r.o. gesigneerd
Particuliere collectie.

Uit de biografie Charles Dankmeijer een gedreven, kleurrijk schilder,
auteur Maarten Bol, 2002
uitgave van Stichting Museum Veluwezoom en de auteur.
Dit mooie schilderij (marouflé) van boerderij Laag Wolfheze uit medio 1860, hangt op een prominente plaats tijdens de tentoonstelling ‘Bezield landschap’ over het leven en werk van Johannes Warnardus Bilders in museum Veluwezoom.  Deze foto is afkomstig uit het boek Bezield Landschap van hoofdauteur en samensteller Jeroen Kapelle, uitgegeven door uitgeverij Blauwdruk te Wageningen (2016). Fotograaf Henk Gerritsen (Oosterbeek) maakte de foto van het schilderij, afkomstig uit een particuliere collectie.
Klein Wolfheze en omgeving, circa 1850. Een tekening van George Pieter Westenberg (1791 - 1873) uit het Gelders Archief. Deze tekening is een bijzondere ontdekking omdat de naam ‘Klein Wolfheze’ niet eerder in verband is gebracht met die van ‘Laag Wolfheze’. Van Westerberg is bekend dat hij in 1816 een reis heeft gemaakt door Gelderland en Overijssel. Helaas is het jaar van deze tekening onbekend maar het is wel de oudste afbeelding van de boerderij die is gevonden. Ook verrassend op deze tekening is de schaapskooi ‘Het Kerkehok’ gelegen bij de Knollekamp.
Een uitsnede van een kaart van Dirk Klinkenberg uit 1756. Op de plek van Laag Wolfheze tekent Klinkenberg een boerderij met hooiberg (met 5 roeden) en een schuur of stal in, met de naam 'Het erf Hoog Wolfheesen'.
De brandweer is aan het blussen bij de varkens- en trekker schuur. De Deutz tractor staat inmiddels buiten en op de achtergrond staat de schoorsteen van de boerderij nog overeind. Later in de ochtend is deze neergehaald door de brandweer vanwege instortingsgevaar. De foto’s van de brand zijn gemaakt door Berry de Reus, persfotograaf voor o.a. Hoog en Laag.
Het inmiddels uitgebrande Kousenhuisje. De zwarte rookwolken komen uit de varkens-, kalveren- en trekkerschuur, welke ook in brand stonden. Deze schuren stonden naast de woning. Bij de brand zijn 6 kalveren omgekomen, 8 konden nog worden gered door de brandweer, net als 8 pinken en 52 varkens.
Op de ochtend van 22 mei 1988 heeft D. Davidse van de bloemisterij, foto's gemaakt van de brandweerinzet. Op deze foto staat de schoorsteen van Het Kousenhuisje nog overeind. Deze is later door de brandweer gecontroleerd naar beneden gehaald vanwege instortingsgevaar.
De restanten van Het Kousenhuisje in de ochtend van 22 mei 1988. De brandweer is nog aan het nablussen. Die dag was er veel belangstelling voor de brand van de bewoners uit de omliggende dorpen. Vandaar de dranghekken op de foto.
De brandweer is de kapschuur aan het nablussen. Met een graafmachine moesten de stro- en hooibalen uit elkaar gehaald worden.
Dit bleef er over van Het Kousenhuisje na de brand op 22 mei 1988.